The Zuni-Acoma Trail – Continental Divide Trail

1
The Zuni-Acoma Trail – Continental Divide Trail

Επιχορηγήσεις αποχώρησης, NM

Ανυπομονούσα για το Μονοπάτι Zuni-Acoma και δεν επρόκειτο να αφήσω τη λαιμαργία να με σταματήσει από το να το περπατήσω σήμερα. Δυστυχώς, δεν μπορούσα ακόμα να κρατήσω φαγητό σήμερα το πρωί, αλλά όχι λόγω έλλειψης προσπάθειας.

Νιώθοντας οριακά καλύτερα αργότερα το πρωί, κατευθύνθηκα στο PO για να πάρω το κουτί ανεφοδιασμού μου. Ο διευθυντής συντήρησης στο μοτέλ με οδήγησε στο PO, και ο διευθυντής του μοτέλ μετά με οδήγησε στον αυτοκινητόδρομο 117, για να μπορέσω να πάω με ωτοστόπ στο CDT.

Μόλις στον αυτοκινητόδρομο 117, χρειάστηκαν μόνο 20 λεπτά για να κάνετε μια βόλτα με τον Jerry McGuire. Σοβαρά, αυτό ήταν το όνομά του!

Όπως συνέβαινε συχνά στο ωτοστόπ, μου έδωσαν εκπαίδευση. Ο Τζέρι ήταν κτηνοτρόφος της περιοχής, και καθώς μεταφέραμε το τρέιλερ του με μηδική στο δρόμο, έμαθα την ιστορία των τοπικών κοινοτήτων και των ράντσο. Το πιο ενδιαφέρον ήταν το μάθημά μου για την εκτροφή και την εκπαίδευση ταύρων ροντέο.

Με ανακούφιση, έμαθα ότι οι ταύροι εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανταμοιβής και ότι οι «ελίτ» ταύροι που λυγίζουν είναι σπάνιοι. Ο Τζέρι είπε ότι δεν είχε ποτέ την τύχη να μεγαλώσει μέχρι πρόσφατα.

Ένα αργό χαμόγελο απλώθηκε στο ξεπερασμένο πρόσωπό του και τα μάτια του φωτίστηκαν καθώς περιέγραφε τον ταύρο του «Cowboy Bling». Ο Cowboy Bling ήταν μοναδικός, είπε. Αυτός ο ταύρος είχε αυτό το «έξτρα κάτι», ένα φυσικό ταλέντο στο τσούξιμο που δεν ήταν συνηθισμένο. Ο Τζέρι κάθισε πιο ευθεία πίσω από το τιμόνι καθώς ανακοίνωσε: «Ο Cowboy Bling πηγαίνει σε μέρη».

Το χαμόγελό του ήταν μολυσματικό και δεν μπορούσα να μη χαμογελάσω σε αντάλλαγμα. Αυτό ήταν το 2009. Το Bling δεν ήταν μια ευρέως χρησιμοποιούμενη λέξη και αρκετά „ισχίο“. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ το όνομα „Cowboy Bling!“

Φυσική Αψίδα & Μονοπάτι Zuni-Acoma

Ο Τζέρι με άφησε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και ανέβηκα στο χωματόδρομο προς το Φυσικός σχηματισμός τόξου κοντά στους Sand Cliffs. Τράβηξα μερικές φωτογραφίες (τις οποίες έκτοτε έχασα) και ανέβηκα το δρόμο προς το μονοπάτι Zuni-Acoma. Αυτό ήταν ένα μονοπάτι που περίμενα με ανυπομονησία να περπατήσω.

Μονοπάτι Zuni-Acoma

Το μονοπάτι Zuni-Acoma διασχίζει μια παλιά ροή λάβας. Συνδέει τους Zuni και Acoma pueblos και χρησιμοποιείται για πάνω από 1.000 χρόνια. Όπως πολλά μέρη του CDT, το μήκος της διαδρομής εξαρτάται από τους χάρτες ή τα βιβλία δεδομένων που χρησιμοποιούνται. Βρήκα τρία σετ χιλιομέτρων για αυτό το συγκεκριμένο τμήμα μονοπατιού, συμπεριλαμβανομένων 7 μιλίων, 8 μιλίων και 15 μιλίων. Θα χωρίσω τη μέση και θα πάρω τα εύσημα για τα 8 μίλια πεζοπορίας.

Έχω τρεις μικρές συμβουλές για αυτό το μονοπάτι μέσα από την παλιά λάβα.

  • Μου πρώτη συμβουλή για πεζοπορία αυτό το μονοπάτι ΔΕΝ είναι να το περπατάς στη μέση της ημέρας όταν έχει ζέστη. Υπάρχει πολύ λίγη σκιά και η πεζοπορία στη λάβα στον μεσημεριανό ήλιο είναι ζεστή. Η καινοτομία του πεδίου λάβας δεν φθείρει τα πρώτα δύο μίλια, αλλά δεν άργησαν να αρχίσω να νιώθω σαν να βρίσκομαι ψηλά περνώντας μέσα από έναν καυτό φούρνο.
  • ο δεύτερη συμβουλή είναι αποτέλεσμα πτώσης μία φορά και ΜΟΝΟ μία φορά. Ένιωσα σαν να πέφτω σε θρυμματισμένο γυαλί, ακολουθούμενο από εκτεταμένες βωμολοχίες. Δώστε προσοχή και σηκώστε τα πόδια σας. Η λάβα δεν συγχωρεί και το να σέρνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου πιθανότατα θα οδηγήσει σε συντριβή.
  • Η τρίτη και τελευταία συμβουλή, προσοχή στη διαδρομή. Υπήρχαν τμήματα χωρίς κανένα πραγματικό ίχνος, οπότε έπρεπε να προσέχω για κάιρνες. Αυτό έκανε την εύρεση της διαδρομής αργή, αλλά με έκανε να δώσω περισσότερη προσοχή στους πραγματικούς σχηματισμούς λάβας, που ήταν αρκετά ενδιαφέροντες.

Επιστροφή στο Grants

Μου πήρε περίπου 4 ώρες για να περάσω το πεδίο της λάβας και ήμουν εξαντλημένος όταν έφτασα στον αυτοκινητόδρομο 53. Δεν είχα φάει τίποτα όλη μέρα και είχα μηδενική ενέργεια αφού δεν είχα κρατήσει τίποτα την προηγούμενη μέρα. Στραβοπατώντας στον αυτοκινητόδρομο, ξεκίνησα τον δρόμο 10 μιλίων με τα πόδια προς τον Γκραντ. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσουν οι βόλτες στο δρόμο. Είναι τόσο σκληροί στα πόδια μου.

Ακούγοντας ένα αυτοκίνητο πίσω μου, κράτησα με μισή καρδιά τον αντίχειρά μου και συνέχισα να περπατάω. Δεν περίμενα από κανέναν να σταματήσει αφού δεν έβλεπε τίποτα άλλο εκτός από μια μεγάλη αγέλη και δύο πόδια. Αλλά, παραδόξως, ένα μικρό συμπαγές αυτοκίνητο έστριψε γύρω μου και τραβήχτηκε στον ώμο.

Η Annette δίδασκε σχολείο στο Navaho Reservation και καθώς ταξιδεύαμε 10 μίλια πίσω στο Grants, είχα μια άλλη ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εμπειρίες της.

Οι άνθρωποι που συνάντησα κατά μήκος του CDT ήταν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα από όλα τα μονοπάτια.

Γεια. Η Average Hiker αγόρασε αυτό το προϊόν και δεν γράφει χορηγούμενες δημοσιεύσεις ούτε λαμβάνει αποζημίωση για κριτικές. Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών που σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, κερδίζω μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Επίσης, ως Συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Εάν αυτή η κριτική ήταν χρήσιμη, σας εκτιμώ που σκεφτήκατε την αγορά σας μέσω ενός από τους συνδέσμους του προϊόντος. Ευχαριστώ.

Schreibe einen Kommentar