Arizona Trail Day 15 – Trail Angels on the Trail

0
Arizona Trail Day 15 – Trail Angels on the Trail

26 Μαρτίου 2022

Κοιτάζοντας μέσα από το δάσος προς την ανατολική όψη του βουνού, είδα ότι ο ήλιος είχε αρχίσει να κρυφοκοιτάει στον ορίζοντα. Χρυσές και πορτοκαλί ακτίνες έκλεισαν το μάτι μέσα από την πρωινή ομίχλη που κρεμόταν χαμηλά στην κοιλάδα από κάτω. Ο ήλιος μόλις είχε αρχίσει να ζωγραφίζει τον ορίζοντα με αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του ροζ.

Γλίστρησα έξω από το μπισκότο μου, άρπαξα τη μικρή μου κατσαρόλα με δημητριακά και περπάτησα μέσα στο δάσος για να παρακολουθήσω την παράσταση. Σκαρφαλώνοντας πάνω σε έναν μικρό ογκόλιθο, κάθισα και κοίταξα την κοιλάδα. Αυτά ήταν τα πρωινά που με κράτησαν πίσω.

Χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να τα βάλω όλα στο σακίδιο και να απογειωθώ. Περπάτησα μερικά ακόμη μίλια και μετά κατέβηκα στον αυτοκινητόδρομο κοντά στο Bigelow για να φτάσω τα τελευταία τέσσερα μίλια μέχρι το Summerhaven. Οι δασοφύλακες μου είχαν πει να μην δοκιμάσω να κάνω πεζοπορία στο μονοπάτι της Πεταλούδας, οπότε αντί να κάνω πίσω, ακολούθησα τη συμβουλή τους και έψαξα – το μαντέψατε – φαγητό της πόλης.

Έβγαλα τον αντίχειρά μου και με πήρε το πρώτο φορτηγό που πέρασε στον ελαφρά ταξιδεμένο δρόμο νωρίς το πρωί. Ο οδηγός ήταν έξω για πεζοπορία και είπε ότι ανέβαινε το δρόμο μόνο ένα μίλι, αλλά όπως συμβαίνει συχνά, με πήγε τα τελευταία τρία μίλια στην πόλη. Συχνά έχω διαπιστώσει ότι συνήθως δυσκολεύεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου αν προσφέρεις καλή συζήτηση. Είχα ακόμη και ανθρώπους να οδηγήσουν μια ώρα μακριά από το δρόμο τους.

Περπατώντας μέχρι το γενικό κατάστημα, αναστέναξα και βυθίστηκα σε μια καρέκλα στη βεράντα. Είχα άλλη μια ώρα μέχρι να ανοίξει το μαγαζί. Είχε κρύο, οπότε μάζεψα το φουσκωτό μου και εκμεταλλεύτηκα το καλό σήμα του κινητού. Ήταν καλό να τηλεφωνήσετε στο σπίτι και να μιλήσετε με σαφές σήμα.

Κάντε πεζοπορία στο όρος Lemmon από το Summerhaven, AZ

Την επόμενη ώρα, περίπου δέκα πεζοπόροι περιπλανήθηκαν και όλοι περιμέναμε υπομονετικά να ανοίξει το κατάστημα. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες, άρπαξα μερικά σνακ και μια δωρεάν ζεστή σοκολάτα. Καθισμένος στη βεράντα με την τεράστια ζεστή σοκολάτα μου, το φοντάν και μερικά άλλα σνακ, μίλησα με το Sweet Tea, το Hat Trick και το Kiosk. Το Hat Trick και το Kiosk ήταν στην ηλικία μου και η Sweet Tea ήταν πολύ νεότερη, ένα απλό μωρό. Ο Sweet Tea και εγώ συζητήσαμε για τις αρετές των δρομέων μονοπατιού ενώ τρώγαμε.

Το Hat Trick και το Kiosk ισχυρίζονται ότι με συνάντησαν κοντά στο Goat Rocks στο PCT, όπου τους είπα ότι λιποθύμησα σε ένα χαντάκι, αλλά δεν θυμάμαι να τους γνώρισα ή να λιποθυμήσω σε ένα χαντάκι έξω από το Tehachapi. Αυτό δεν είναι εκτός τραπεζιού και θα μπορούσε να είχε συμβεί. Υποθέτω ότι μάλλον δεν θα θυμόμουν αν λιποθύμησα.

Περπατήσαμε όλοι μαζί έξω από την πόλη, και προχώρησαν μπροστά, ενώ έκανα μερικές ακόμη κλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τους ξαναέβλεπα. Ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο, με προσπέρασε ένα ζευγάρι με μεγάλα σακίδια. Ο άνδρας της ομάδας είχε περίπου οκτώ μπουκάλια νερό κρεμασμένα από το σακίδιό του και η γυναίκα όχι πολύ λιγότερο. Συνοφρυώθηκα και ήλπιζα ότι δεν υπήρχε κάτι που μου έλειπε στις πηγές νερού. Συνέδεσα τα ακουστικά μου και σκάναρα τους χάρτες μου ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο.

Είχα περίπου δέκα μίλια κατάβαση από το Summerhaven, και περίπου οκτώ μίλια μέσα, περπάτησα σε τρεις πεζοπόρους μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν ένα διάλειμμα. Είχαν ένα ράντσο στο Mammoth, AZ, όχι μακριά από το High Jinks Ranch, όπου έμενα αύριο. Ήταν πολύ καλοί και συζητήσαμε για λίγα λεπτά πριν με ρωτήσουν αν θα ήθελα να μείνω μαζί τους. Αρνήθηκα ευγενικά και κατευθύνθηκα προς το μονοπάτι, αλλά όχι πριν ο Αρτ μου δώσει τον αριθμό του κινητού του.

Όταν έφτασα στο επόμενο μονοπάτι, είδα το τζιπ που ανήκε στους ημερήσιους πεζοπόρους που είχα συναντήσει και σταμάτησα να εξετάσω την προσφορά τους για ένα μέρος για να μείνω. Συχνά, οι αυθόρμητες εμπειρίες εδώ κατέληγαν να είναι οι πιο αξέχαστες. Επίσης, εμφανίζονταν πολύ πιο συχνά όταν έκανα πεζοπορία σόλο.

Βγάζοντας το τηλέφωνό μου, έστειλα μήνυμα στον Art και είπα ότι θα ήθελα να δεχτώ την ευγενική προσφορά του. Συμφώνησε με χαρά, και κάθισα να τους περιμένω να φτάσουν, υποθέτοντας ότι θα ήταν πιθανότατα τουλάχιστον μία ώρα. Τριάντα λεπτά αργότερα, κοίταξα ψηλά στο βουνό για να δω τον Αρτ και τον Πατρίς να κατεβαίνουν. Χαμογέλασα και τους είδα να κινούνται γρήγορα. Ήταν στα 70 τους και κινούνταν πιο γρήγορα από πολλούς πεζοπόρους που ήξερα τη μισή τους ηλικία. Ελπίζω να είμαι σε αυτό το σχήμα σε 20 χρόνια.

Ενώ περίμενα, ο Κρίκετ μου έστειλε μήνυμα για να με ενημερώσει ότι ήταν περίπου 4-6 ώρες πίσω μου. Έψαχνε να κατασκηνώσει για τη νύχτα και ήταν νευρική για κάποιους άντρες που είχε δει σε ένα κενό. Της είπα να συνεχίσει την πεζοπορία και ότι υπήρχε ένα καλό κάμπινγκ στην κορυφογραμμή όχι μακριά της. Εκεί λοιπόν κατέληξε να μείνει για τη νύχτα. Ο κρίκετ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για το κάμπινγκ κοντά σε δρόμους, αλλά ως ανύπαντρη γυναίκα, δεν κατασκηνώνω όπου τρελοί άνθρωποι που δεν είναι με τα πόδια έχουν πρόσβαση στο σημείο όπου κατασκηνώνω.

Άποψη από το όρος Lemmon προς το Oracele, AZ στο μονοπάτι της Αριζόνα

Μόλις έφτασαν, μοιραστήκαμε τις μπύρες Tortillas και Craft που είχαν στο τζιπ τους και στη συνέχεια στριμώξαμε τους πάντες για μια βόλτα στο Tucson. Ο άντρας που έκανε πεζοπορία μαζί τους, του οποίου το όνομα δεν μπορώ να θυμηθώ, ζούσε στο Tucson και τον άφηναν στο σπίτι του.

Επιστρέψαμε στο ράντσο στο Μαμούθ αργότερα το βράδυ. Ο Art το είχε φτιάξει μόνος του, και ήταν ένα υπέροχο σπίτι, φτιαγμένο από κάτι που έμοιαζε με γυψωμένο τούβλο. Αν έπρεπε να μαντέψω, ήταν πιθανώς περίπου 3.000 τετραγωνικά πόδια και η χαμηλή, μαύρη κατοικία ταίριαζε τέλεια στο περιβάλλον της ερήμου.

Ο Αρτ και ο Πατρίς με έδειξαν στο δωμάτιό μου, όπου έκανα ένα ντους και αποκοιμήθηκα γρήγορα. Ήταν μια κουραστική μέρα και ήμουν κουρασμένη. Μερικές φορές οι απότομες κατηφορικές πεζοπορίες ήταν πιο κουραστικές από την αναρρίχηση.

Γεια! Η Average Hiker αγόρασε αυτό το σακίδιο πλάτης και δεν γράφει χορηγούμενες δημοσιεύσεις ούτε λαμβάνει αποζημίωση για κριτικές. Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, κερδίζω μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Επίσης, ως Συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ευχαριστώ.

Schreibe einen Kommentar