Το Backpacking Foot Care είναι Trail & Error

0
Το Backpacking Foot Care είναι Trail & Error

Η φροντίδα των ποδιών στο backpacking είναι ένα θέμα που είναι κοντά και αγαπητό σε μένα. Έχω κάνει πολλά λάθη όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, το βάρος, το περιβάλλον κ.λπ., υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της απλής κεφαλής των οστών. Θα εξετάσω μερικές από τις αιτίες και στη συνέχεια θα μπορούσα να είχα λάβει μερικά προληπτικά μέτρα για να αποτρέψω τις καταστροφές. Τέλος, θα συνεχίσω με αυτό που κάνω τώρα για να αποτρέψω τον πόνο στο πόδι.

Για εκείνους που είναι λίγο τσιγκούνηδες έχω προσθέσει μερικές φωτογραφίες ποδιών, οπότε συμβουλεύεστε! Ωστόσο, έχω κρατήσει στο ελάχιστο αυτά τα σήματα τιμής. Αν σας αρέσει το „The Walking Dead“ ή το „The Surgery Channel“ στείλτε μου μια σημείωση και θα σας στείλω μερικές μεγάλες εικόνες.

Οι φουσκάλες είχαν εμφανιστεί την Ημέρα 1 και είχα περάσει την πρώτη μου νύχτα στο Hauser Creek, μαχαιρώνοντας και περνώντας κλωστή στις φουσκάλες. Η Ημέρα 2 ήταν γεμάτη με δέρμα μωρού και ολίσθηση σώματος/βάλσαμο, και μέχρι την Ημέρα 3 μουρμούριζα βωμολοχίες καθώς περνούσα κουτσαίνοντας στην έρημο.

Το Eagle Rocks ήταν απλώς μια θολή, γκρίζα σταγόνα καθώς έμπαινα στο Warner Springs με διαρροές, γεμάτα μούσι αποστήματα στα μαξιλάρια και των δύο ποδιών. Δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό μου καθώς ανέβηκα στη ρεσεψιόν του θέρετρου που ήταν ανοιχτό εκείνη τη στιγμή.

Φουσκάλες ποδιών

Άγγελος Warner Springs

Η Warner Springs ήταν όπου βίωσα τον πρώτο μου άγγελο στο PCT. Καθώς οι υπάλληλοι μαζεύτηκαν για να κοιτάξουν το πόδι που σήκωσα σαν κουτσό ζώο, μια γυναίκα έσπρωξε την ομάδα στην άκρη για να απλώσει το χέρι και να μου δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Ήταν μεγαλύτερη, με σκούρα μαλλιά και πολύ σοβαρά μάτια. Αργότερα έμαθα ότι ήταν η διευθύντρια. «Πήγαινε να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι», είπε καθώς έσπρωξε τα κλειδιά της προς το μέρος μου. Τα μάτια μου δάκρυσαν καθώς έβγαλα έναν αναστεναγμό και την ευχαρίστησα επανειλημμένα.

Κατέληξα να μείνω στο θέρετρο για 4 ημέρες ενώ μούλιαζα τα πόδια μου σε ζεστό νερό και άλατα Epsom τρεις φορές την ημέρα. Βασικά, έμεινα από τα πόδια μου και τους άφησα να ξεκινήσουν τη διαδικασία επούλωσης. Όταν άρχισα να πεζοπορώ ξανά, πολύ γλυκά, ήταν με παπούτσια ενάμιση νούμερο μεγαλύτερα, τυλιγμένα σαν πόδια μούμιας. Βοήθησε επίσης η προσθήκη ενθέτων με οπές κομμένες σε αυτά για την ανακούφιση της πίεσης στα αποστήματα.

Λόγοι για τις φουσκάλες

Τελικά, υπήρχαν δύο πραγματικές αιτίες για τις φουσκάλες και τα αποστήματα. Αντί να ξεκινήσω την πεζοπορία με ένα μισό μεγαλύτερο παπούτσι ή ένα 10άρι, ξεκίνησα με αυτό που φορούσα συνήθως, ένα νούμερο 9,5. Ήταν ο ίδιος τύπος δρομέων μονοπατιού που φορούσα στο AT, και είχαν πιο διαπερασμένο (περισσότερες τρύπες) διχτυωτό επάνω μέρος. Η άμμος και η λάσπη έμπαιναν πιο εύκολα στην έρημο και η πιο σφιχτή εφαρμογή προκάλεσε τρίψιμο στο κάτω μέρος των ποδιών μου και γύρω από τα δάχτυλά μου. Τρίψιμο με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο.

Ξεκίνησα το μονοπάτι περίπου 40 λίβρες βαρύτερο από ό,τι είχα πάει στο μονοπάτι Appalachian τρία χρόνια νωρίτερα. Αυτό σε συνδυασμό με το πακέτο των 40 λιβρών μου (συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και του νερού) σήμαινε ότι χτυπούσα με συνέπεια 80 λίβρες σε ήδη υψηλά πόδια συντήρησης. Όντας τα ευαίσθητα πόδια που είναι, ανταπάντησαν.

Πρόληψη των φυσαλίδων

Ποτέ δεν μπόρεσα να αποτρέψω πλήρως τις φουσκάλες, αλλά τις κρατάω στο «γρήγορο ελάχιστο» στις πεζοπορίες μεγάλων αποστάσεων τώρα. Η φροντίδα των ποδιών για την πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, ήταν συχνά απλώς να περιμένω τις φουσκάλες. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση ενός λιγότερο πορώδους πλέγματος στην έρημο για να κρατήσει έξω την άμμο και τη λάσπη θα είχε μειώσει σημαντικά τις φουσκάλες και τα καυτά σημεία. Το να μην ήμουν σαθρός όταν ξεκίνησα και να είμαι σε φόρμα, θα εμπόδιζε τις φουσκάλες να μετατραπούν σε αποστήματα μετά από μόλις μιάμιση εβδομάδα πεζοπορίας.

Όταν έφτασα στο Sierras, είχα αφαιρέσει το βάρος και τα προβλήματα με τα πόδια ήταν παρελθόν. Εκτός από τον πόνο από το συνεχές σφυροκόπημα, τα πόδια μου ήταν σαν ΔΕΡΜΑ!

Έχασε βάρος στο High Sierras

Τα συνεχώς βρεγμένα πόδια και πώς να τα χειρίζεστε, ήταν ένα άλλο οδυνηρό μάθημα. Ήταν επίσης ένα μάθημα που με έβγαλε από το μονοπάτι για δύο εβδομάδες και στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης!

Με λίγα λόγια…

Τα παπούτσια μου ήταν αρκετά φθαρμένα και χώμα και άμμος είχαν αρχίσει να μαζεύονται μέσα τους μετά το Mount Cube. Οι κάλτσες μου ήταν επίσης μουσκεμένες, οπότε είχα το πρόσθετο πλεονέκτημα να γλιστρήσω και να γλιστρήσω! Ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω και να τα καθαρίσω, αλλά ήθελα να φτάσω στην κορυφή του Mount Smart και στην καμπίνα του Fire Warden’s Cabin. Πεισματάρης!

Μόλις μπήκα στην καμπίνα, έβγαλα τις βρεγμένες κάλτσες μου και τσάκωσα για να δω τις λωρίδες που λείπουν από τα δάχτυλα των ποδιών μου. Τύλιξα τα γουρουνάκια και κατευθύνθηκα προς το βουνό. Οι επίδεσμοι άρχισαν να γλιστρούν μέσα σε ένα μίλι. Ουφ…

Σχετικές αναρτήσεις: Skinless Toes & Mila the Poodle

Off the Trail στο Woodstock, VT

Μια μέρα αργότερα, επέστρεψα στο Lyme του NH μέσω μιας καταπληκτικής γυναίκας και μιας οικογένειας που επέμεναν να πάρω την κρεβατοκάμαρα της κόρης τους από τότε που έλειπε στο κολέγιο (αυτή η ανάρτηση είναι εδώ). Το Pride με οδήγησε πίσω στο μονοπάτι μετά από δύο μέρες. Το Αννόβερο πέρασε με μια θολούρα πόνου, αν και θυμάμαι το πρωινό στο Lou’s, και τελικά ξεκίνησα από το μονοπάτι έξω από το Woodstock, NH αφού το πόδι μου είχε αναπτύξει μια ωραία περίπτωση ποδιού και μια ωραία μικρή μόλυνση.

Moral of the Story – ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ!

Πρόληψη προβλημάτων βρεγμένων ποδιών

Η μόλυνση από βρεγμένα πόδια θα μπορούσε σίγουρα να είχε αποφευχθεί με αρκετές προφυλάξεις.

 • Αλλάξτε παπούτσια όταν έχουν τρύπες σε αυτά. Προφανές, ξέρω…
 • Σταματήστε την πεζοπορία όταν αισθάνεστε σαν να τρίβεται το γυαλόχαρτο από το δέρμα σας
 • Μόλις δημιουργηθούν υπολείμματα στα παπούτσια σας, σταματήστε και καθαρίστε τα παπούτσια και τα πόδια σας.
 • Σταματήστε αμέσως εάν δημιουργηθούν υπολείμματα στα παπούτσια σας και καθαρίστε τα. Το έχω ήδη αναφέρει; Σοβαρά – σταματήστε!
 • Σταματήστε όλη την ημέρα και αερίστε τα πόδια σας στα διαλείμματα. Αφήστε τα να στεγνώσουν.

Το κιτ πρώτων βοηθειών μου έχει σίγουρα αδυνατίσει καθώς έχω αποκτήσει εμπειρία, αλλά δεν νομίζω ότι τα πόδια μου θα μείνουν ποτέ εντελώς χωρίς φουσκάλες. Τώρα προσπαθώ απλώς να εξαλείψω τις αιτίες και να ελαχιστοποιήσω τις λίγες φουσκάλες που έχω ακόμα. Οι προμήθειες του κιτ πρώτων βοηθειών για τα πόδια μου περιλαμβάνουν τα εξής…

 • Βοηθήματα ταινίας μεσαίου και μικρού μεγέθους
 • Τυφλοπόντικα δέρμα
 • Αδιάβροχη ταινία Nexcair
 • Νεοσπορίνη
 • Βελόνες
 • Κολλητική ταινία

Σχετική ανάρτηση: Η πελματιαία απονευρωσίτιδα πονάει

Trail Runners και Κάλτσες

Η συζήτηση, Trail Runners vs Boots, δεν ήταν ποτέ μια συζήτηση για μένα. Πάντα φορούσα trail runners. Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ πραγματικά να προσφέρω ένα επιχείρημα επειδή δεν έχω πραγματικά σύγκριση – τουλάχιστον ένα μπορώ να θυμηθώ. Ανέβηκα ακόμη και στο Κιλιμάντζαρο με δρομείς, προς μεγάλη απογοήτευση των οδηγών μας.

Οι δρομείς μου έχουν αλλάξει μερικές φορές. Πρώτα, μετανάστευσα από το Goretex σε μη αδιάβροχους δρομείς και πρόσφατα άλλαξα από το Salomon στο Hoka. Έκανα την τελευταία αλλαγή για άνεση. Με τα χρόνια, ο πόνος στα πόδια έχει αυξηθεί και μου αρέσει πολύ η στήριξη και το μαξιλάρι της χοντρής σόλας Hoka Challenger ATR’s. Το μεγάλο κουτί ποδιών είναι επίσης ένα συν. Είναι ένα πολύ ευρύχωρο, άνετο παπούτσι.

Σχετική ανάρτησημικρό: HOKA Challenger ATR 5 Κριτική; Challenger ATR 5 vs Speedgoat 3 – Αρχικές εμφανίσεις

Κάλτσες

Οι κάλτσες ήταν δερβίσης που στροβιλιζόταν! Smart μαλλί, χιτώνια, Sealskin, Darn Tough, Injinji, κ.λπ., – νομίζω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα. Στο τέλος έχω κατασταλάξει στο Smartwool. Είναι σκληρά, άνετα και τα βρίσκω πάντα στην πώληση. Το να διατηρώ τα πόδια μου καθαρά και στεγνά ήταν πραγματικά η λύση, μαζί με το να μην έχω κόκαλα. Ο τύπος της κάλτσας δεν έκανε ποτέ τόσο μεγάλη διαφορά για μένα.

Οι λύσεις περιποίησης των ποδιών μου έχουν σίγουρα εξελιχθεί και αλλάξει με τα χρόνια, και έχω μάθει πολλά μέσω δοκιμής και λάθους. Αν έπρεπε να κατατάξω τις «μαθήσεις» μου, το νούμερο ένα πιθανότατα θα ήταν το «Μην είσαι πεισματάρης». Αυτή είναι η πτώση μου σε πολλά πράγματα. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν εύκολα να συνοψιστούν έτσι…

 • HOKA Challenger ATR 5’s – άνεση, ευρυχωρία και μεγάλο κουτί δακτύλων
 • Smartwool – σκληρό και άνετο
 • Σταματήστε στα διαλείμματα και κρατήστε τα πόδια στεγνά και καθαρά
 • Αφήστε τα πόδια να αναπνεύσουν και στεγνώστε εντελώς τη νύχτα
 • Γούνα ασπάλακος – κουβάλησέ το
 • Ταινία Nexcare – κρατήστε πολλά
 • Τελική συμβουλή – αν υπάρχει πολύ βρεγμένο και χιόνι – όπως μέρα με τη μέρα, στεγνώστε τα πόδια σας, φορέστε στεγνές κάλτσες και κλείστε τα σε κάποιο είδος πλαστικής σακούλας. Το έκανα αυτό σε κρύες, λασπώδεις, χιονισμένες συνθήκες.

Γεια! Η Average Hiker αγόρασε αυτό το σακίδιο πλάτης και δεν γράφει χορηγούμενες δημοσιεύσεις ούτε λαμβάνει αποζημίωση για κριτικές. Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, κερδίζω μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Επίσης, ως Συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ευχαριστώ.

Schreibe einen Kommentar