Συνταγή κονσερβοποίησης για αρχάριους για εμφιαλωμένα δαμάσκηνα

0

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 15 Σεπτεμβρίου 2020

Το καλοκαίρι εδώ φέρνει υπερβολική αφθονία δαμάσκηνων. Αυτά τα υπέροχα πυρηνόκαρπα φυτρώνουν τοπικά και συχνά μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν. Τι μπορείτε να κάνετε με πολλά δαμάσκηνα; Διατηρήστε τα φυσικά!

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Τα εμφιαλωμένα δαμάσκηνα γνωστά και ως κονσερβοποιημένα δαμάσκηνα είναι πολύ εύκολο να γίνουν, ένα τέλειο έργο για αρχάριους κονσερβοποιούς. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες για να μάθετε πώς να συντηρείτε τα φρούτα σε βάζα γρήγορα και εύκολα.

Επιλέγοντας φρούτα για να φτιάξετε εμφιαλωμένα δαμάσκηνα

Επιλέξτε ώριμα αλλά σταθερά φρούτα, κόψτε τυχόν μώλωπες ή σάπια/υπερώριμα μπαλώματα.

Όλα τα είδη δαμάσκηνων μπορούν να κονσερβοποιηθούν, αλλά οι κόκκινες ποικιλίες φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές σε γυάλινα βάζα ή μπουκάλια.

Αυτό που πρέπει να κάνετε μπορείτε να κάνετε δαμάσκηνα με ασφάλεια στο σπίτι

Θα χρειαστείτε δαμάσκηνα (προφανώς)

Μερικά μπουκάλια ή βάζα κονσερβοποίησης – αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα για τη συντήρηση των φρούτων στο σπίτι. Συνήθως έχουν ένα καπάκι δύο μερών που αποτελείται από μια σφράγιση (το επίπεδο μεταλλικό κομμάτι) και μια ταινία (το δακτύλιο)

Μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα γλάστρα για λουτρό νερού

ΕΝΑ ράφι για να κρατήσετε τα βάζα από τον πάτο της κατσαρόλας για να μην εκραγούν

ΕΝΑ ανυψωτικό βάζων για να μην καίτε τα δάχτυλά σας!

ΕΝΑ χοάνη κονσερβοποίησης δεν απαιτείται εντελώς, αλλά κάνει τα πράγματα ΠΟΛΥ ευκολότερα!

Συστατικά

  • 20 λίβρες δαμάσκηνα, 10 κιλά

  • 4 λίτρα Νερό, 4 λίτρα

  • 4 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

  • 10 νέα καπάκια για συντήρηση βάζων

  • 10 βάζα συντήρησης του 1 τετάρτου/1 λίτρου

Οδηγίες

Ψιλοκόψτε τα φρούτα σας. Τα δαμάσκηνα γίνονται πιο εύκολα αν κόψετε ακριβώς γύρω από το φρούτο (από πάνω προς τα κάτω και μετά πάλι προς τα πάνω) και μετά να φλιτζάνετε τα φρούτα με τα δύο χέρια και να τα στρίψετε. Αφαιρέστε τις πέτρες και τυχόν μελανιές και αφήστε το στην άκρη για να φτιάξετε ξύδι.

Σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200F/100C. Τοποθετήστε τα καθαρά στεγνά βάζα σας να ζεσταθούν σε ένα δίσκο ή σε ένα πιάτο για 10-12 λεπτά (όχι πια αλλιώς θα σκάσουν). Όταν βγάλετε τα βάζα από το φούρνο φέρτε το ταψί και τα πάντα. Αυτό διευκολύνει τη μετακίνησή τους και μειώνει το κρύο σοκ.

Ενώ τα βάζα σας ζεσταίνονται, προσθέστε προσεκτικά όλα τα δαμάσκηνά σας στο σιρόπι που βράζει και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάλτε 4 ίντσες / 10 cm νερό στο κάτω μέρος του λουτρού νερού σας, με το ράφι στο κάτω μέρος. Ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει.

Δουλεύοντας ένα βάζο τη φορά γεμίστε μέχρι τους ώμους του βάζου με φρούτα – μου αρέσει να το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα.

Γεμίστε τα βάζα με σιρόπι αφήνοντας ένα κενό 1 cm / .5 ίντσας στην κορυφή. Κρατήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ενώ βάζετε όλα τα φρούτα σας.

Περάστε ένα μαχαίρι στην εσωτερική άκρη του βάζου μέχρι το τέλος για να απελευθερώσετε τις φυσαλίδες.

Συμπληρώστε με περισσότερο σιρόπι, έτσι ώστε το βάζο να γεμίσει έως και 1 cm / 0,5 ίντσα από την κορυφή.

Σκουπίστε το χείλος με ένα καθαρό στεγνό πανί. Τοποθετήστε ένα καθαρό καπάκι και δακτύλιο στο βάζο και βιδώστε το „σφιχτό με την άκρη του δακτύλου“, το οποίο είναι όσο πιο σταθερό μπορείτε να το σφίξετε χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σας.

Τοποθετήστε τα βάζα προσεκτικά στο λουτρό νερού σας, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι τουλάχιστον 1 ίντσα πάνω από το καπάκι του τελευταίου βάζου που προστέθηκε στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 20 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε προσεκτικά τα βάζα και τα αφήνουμε στην άκρη σε μια διπλωμένη πετσέτα να κρυώσουν

Μόλις κρυώσουν τελείως τα βάζα, μπορείτε να τα βάλετε ετικέτα και να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι για να ελέγξετε αν έχουν σφραγιστεί σωστά. Τυχόν βάζα που δεν έχουν σφραγιστεί θα πρέπει να μπουν στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθούν εντός της εβδομάδας.

Μπορείτε να αφήσετε τα δαχτυλίδια από τα βάζα. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 χρόνια. Απορρίψτε ό,τι δημιουργεί διογκωμένα βλέφαρα ή δείχνει ή μυρίζει λάθος (τίποτα από αυτά δεν θα πρέπει να συμβεί εάν είστε προσεκτικοί με την αποστείρωση).

αγαπώ το Βιβλίο συνταγών για κονσερβοποίηση μπάλας και οδηγίες σε συνδυασμό με το δικό μου βιβλίο συνταγών για κονσέρβες.

Κονσερβοποίηση μήλων εικόνα προώθησης

Το να φτιάχνω ζελέ μουριάς είναι πραγματικά ελκυστικό για μένα, γιατί για να φτιάξεις μαρμελάδα μουριάς, πρέπει να αφαιρέσεις όλα τα κοτσάνια με το χέρι πριν φτιάξεις τη μαρμελάδα.  Με την παρασκευή του ζελέ, αποχυμώνετε τα φρούτα και στραγγίζετε όλα τα χοντρά κομμάτια πριν το μαγειρέψετε και αυτό, ενώ είναι ένα επιπλέον βήμα, κάνει πραγματικά τη διαδικασία πιο εύκολη.

Πώς μπορείτε να γεμίσετε με ασφάλεια στο σπίτι, προωθητική εικόνα

Πώς να πιέσετε τα καρότα

πώς να διατηρήσετε την εικόνα κεφαλίδας λαχανικών

Συνταγή για μπουκάλια δαμάσκηνα


Schreibe einen Kommentar