Πώς να ελέγξετε και να θεραπεύσετε την ασθένεια του γκαζόν με κόκκινο νήμα

2
Πώς να ελέγξετε και να θεραπεύσετε την ασθένεια του γκαζόν με κόκκινο νήμα

ασθένεια του γκαζόν με κόκκινο νήμα

Μία από τις πιο κοινές ασθένειες αργά την άνοιξη έως αρχές καλοκαιριού στα χόρτα δροσερής εποχής είναι Ασθένεια γκαζόν Red Thread. Είναι πιο σοβαρό σε Κεντάκι Μπλουγκράς, Πολυετής Ριεγκράς και Ψηλό Φέσκου. Υπάρχει μια άλλη ασθένεια του χλοοτάπητα που εμφανίζεται την ίδια στιγμή και κάτω από τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες γνωστή με Ροζ μπάλωμα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο ασθενειών του χλοοτάπητα είναι οι καρποφόρες δομές. Το Red Thread πήρε το όνομά του από τις δομές που μοιάζουν με κόκκινο νήμα που ονομάζονται σκληρωτία που παράγονται από τον μύκητα. Το Pink Patch παράγει μικροσκοπικές ρουφηξιές από ροζ-βαμβακερό μυκήλιο που μοιάζουν με μικρά κομμάτια μαλλί της γριάς κολλημένα στις λεπίδες του γρασιδιού. Από τις δύο ασθένειες, η Κόκκινη Κλωστή είναι η πιο κοινή που παρατηρείται στους χλοοτάπητες του σπιτιού. Το κόκκινο νήμα μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 40 έως 75°F. Η περισσότερη δραστηριότητα στο γρασίδι συμβαίνει όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 65 έως 75°F και σε περιόδους δροσερού, συννεφιασμένου καιρού με μεγάλες περιόδους βραδινής δρόσου.

Πώς μοιάζει η ασθένεια του γκαζόν με κόκκινο νήμα;

Τα συμπτώματα είναι συχνά ορατά από το δρόμο ως κυκλικά μπαλώματα από μαύρισμα ή ροζ γρασίδι με διάμετρο περίπου 4-8 ίντσες. Μετά από προσεκτικότερη εξέταση, τα σκληρώτια είναι εύκολα ορατά, εμφανίζονται σαν μικρές, κόκκινες κλωστές που προεξέχουν από τις λεπίδες του γρασιδιού, ειδικά κοντά στην άκρη. Το κόκκινο νήμα θα επηρεάσει τα φύλλα, τα έλυτρα των φύλλων και τους μίσχους χωρίς να σκοτώσει ολόκληρο το φυτό, εκτός εάν η εστία είναι σοβαρή. Η μόλυνση ξεκινά ως μικρές μαυρισμένες περιοχές στα φύλλα και μεγεθύνεται γρήγορα, καλύπτοντας ολόκληρη τη λεπίδα του φύλλου. Τα προσβεβλημένα φύλλα θα στεγνώσουν και θα αποκτήσουν ένα λευκασμένο αχυρένιο χρώμα.

Αφού ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της, η ασθένεια παράγει τις κόκκινες κλωστές ή σκληρώτια. Με άλλα λόγια, αν οι καιρικές συνθήκες δεν διαρκέσουν πολύ, οι κόκκινες κλωστές σηματοδοτούν το τέλος της δραστηριότητάς του. Αυτά τα νήματα θα σπάσουν και θα λειτουργήσουν ως «σπόροι» για μελλοντικά ξεσπάσματα της νόσου. Το κούρεμα των μολυσμένων περιοχών έχει μικρή επίδραση στην εξάπλωση της νόσου, επομένως η συλλογή αποκομμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι πολύ ωφέλιμη.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ασθένεια του γκαζόν με κόκκινο νήμα

Είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα επαρκές πρόγραμμα γονιμότητας αζώτου για να μειώσετε τις επιπτώσεις του Red Thread. Η λίπανση μετά το ξέσπασμα της Κόκκινης Κλωστής θα βοηθήσει τον χλοοτάπητα να «αναπτύσσεται» από τις επιπτώσεις της δραστηριότητας της νόσου. Το λίπασμα θα βοηθήσει το γκαζόν να αναπτυχθεί και στη συνέχεια τα άρρωστα μέρη του φυτού μπορούν να κοπούν για να επιτραπεί η ανάπτυξη νεότερων, υγιών λεπίδων. Αποφύγει υπερβολικό πότισμα κατά τη διάρκεια δροσερών, συννεφιασμένων περιόδων που μπορεί να παρατείνει το χρόνο που ο χλοοτάπητας παραμένει υγρός. Ο αερισμός του πυρήνα και η σπορά με βελτιωμένες ποικιλίες χλοοτάπητα που είναι πιο ανθεκτικά στο κόκκινο νήμα είναι άλλες δύο σημαντικές πολιτιστικές πρακτικές.

Υπάρχουν επιλογές χημικού ελέγχου, αλλά μέχρι να φαίνονται τα κόκκινα νήματα, είναι συνήθως πολύ αργά για να εφαρμοστεί μια εφαρμογή προληπτικού ελέγχου ασθενειών. Το να βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι είναι καλά γονιμοποιημένο, κουρευμένο σωστά και λαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού σε εβδομαδιαία βάση είναι η καλύτερη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε όταν αντιμετωπίζετε την ασθένεια του γκαζόν Red Thread.

Εάν το Red Thread είναι πρόβλημα στο γκαζόν σας, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green. Θα χαρούν να επιθεωρήσουν την αυλή σας και να προσφέρουν ένα ευεργετικό πρόγραμμα περιποίησης γκαζόν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar